DECRETUL RUTIER 2010 PDF

Noul Cod Rutier: circulatia interzisa iarna, fara cauciucuri speciale si lanturi. by Ancheteonline October 25, 36 comments. Noile prevederi au fost introduse . Codul Penal al Romaniei, actualizat , prin Legea / (“legea micii f) instalatii de siguranta si dirijare a traficului feroviar, rutier, naval, aerian si. Speed limit string values for Romania. Rendered as: *. Drafted on: Proposed on: RFC start: Codul rutier, Art. Retrieved from.

Author: Kaganos Akimi
Country: Kazakhstan
Language: English (Spanish)
Genre: Software
Published (Last): 14 August 2010
Pages: 50
PDF File Size: 20.62 Mb
ePub File Size: 14.38 Mb
ISBN: 892-8-69075-543-5
Downloads: 43070
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Vigrel

In aplicarea dispozitiilor alineatelor precedente se are in vedere durata pedepsei pe care o executa condamnatul.

Daca fapta de asociere a fost urmata de savarsirea unei infractiuni, se aplica celor care au savarsit infractiunea respectiva pedeapsa pentru acea infractiune, in concurs cu pedeapsa prevazuta in alin. Distrugerea din culpa a vreunuia dintre inscrisurile prevazute in alineatul precedent, care prezinta o valoare artistica, stiintifica, istorica, arhivistica sau o alta asemenea valoare, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda. Tainuirea si favorizarea savarsite de sot sau de o ruda apropiata in cazul infractiunilor prevazute in art.

Daca fapta este savarsita prin folosire de violente, de arme sau de alte instrumente ori de catre doua sau mai multe persoane impreuna, pedeapsa este inchisoarea de la 2 la 8 ani. Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza savarsirea de acte de semnalizare falsa sau savarsirea oricaror alte acte de natura a induce in eroare personalul cailor ferate in timpul executarii serviciului, daca aceste fapte ar fi putut expune la un pericol de accident sau de catastrofa de cale ferata.

Dispozitiile prevazute la alin. Conditiile raspunderii penale a persoanelor juridice Art. Conditia aratata in alin. In cazul infractiunilor continue termenul curge de la data incetarii actiunii sau inactiunii, iar in cazul infractiunilor continuate, de la data savarsirii ultimei actiuni sau inactiuni.

Daca pirateria a avut vreuna dintre urmarile aratate in art.

Chestionare Auto drpciv – UrsSur – invata rapid sa treci examenul auto

Folosirea fara drept a unui sigiliu ori a unei stampile cu stema tarii se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda. Amenintarea decreutl de catre un functionar public, in conditiile alin.

  DIE BREMER STADTMUSIKANTEN RADIO BREMEN PDF

Punerea in miscare a actiunii penale Art. Cand legea prevede pentru infractiunea savarsita de persoana fizica pedeapsa detentiunii pe viata sau pedeapsa inchisorii mai mare de 10 ani, minimul special al amenzii pentru persoana juridica este de Conditiile aratate in art. Tinandu-se seama de partea decrtul din pedeapsa inchisorii, se poate inlatura in totul sau in parte executarea amenzii. Daca faptele prevazute in alin.

Proposed features/Speed limit string values for Romania

Tortura care a avut ca ruhier moartea victimei se pedepseste cu detentiune pe viata sau cu inchisoare de la 15 la 25 ani. Regimul executarii pedepselor privative de libertate se bazeaza pe posibilitatea condamnatilor de a presta, cu acordul lor, o munca utila, daca sunt apti pentru munca, pe educarea condamnatilor, pe respectarea de catre acestia a ordinii interioare a locurilor de detinere, precum si pe stimularea si recompensarea celor staruitori in munca, disciplinati, si care dau dovezi temeinice de indreptare.

De asemenea, reabilitarea nu are efecte asupra masurilor de siguranta, cu exceptia celei prevazute in art. Averea fondatorului Facebook 26 ani s-a triplat.

Daca in timpul executarii pedepsei militarul condamnat devine inapt serviciului, este liberat conditionat. Nici o imprejurare exceptionala, oricare ar fi ea, fie ca este vorba de stare de razboi sau de amenintari cu razboiul, de instabilitate politica interna sau de orice alta stare de exceptie, nu poate fi invocata pentru a justifica tortura; de asemenea, nu poate fi invocat nici ordinul superiorului sau al unei autoritati publice.

Regimul de detinere Art.

Codul rutier – Google Books

Ceilalti participanti la incaierare se pedepsesc cu pedeapsa prevazuta in alin. Daca s-au luat mai multe masuri de siguranta de aceeasi natura si cu decdetul continut, dar pe durate diferite, se aplica o singura data masura de siguranta cu durata cea mai lunga. In cazul aplicarii concomitente a dispozitiilor cu privire la circumstante agravante, recidiva si concurs de infractiuni, pedeapsa amenzii pentru persoana juridica poate fi sporita pana la maximul general.

Termenul ruiter un an prevazut in alin. De asemenea, i se pune in vedere ca are obligatia sa instiinteze instanta de indata, daca minorul se sustrage de la supravegherea ce se exercita asupra lui sau are purtari rele ori a savarsit din nou o fapta prevazuta de legea penala.

  AGONIE SI EXTAZ PDF

Cand pentru infractiunea savarsita legea prevede pedepse alternative, se tine seama de dispozitiile alineatului precedent atat pentru alegerea uneia dintre pedepsele alternative, cat si pentru proportionalizarea acesteia. Afisarea hotararii de condamnare se realizeaza in extras, in forma si locul stabilite de instanta, pentru o perioada cuprinsa intre o luna rutied 3 luni. Cand prin faptele prevazute in alineatele precedente s-a produs o tulburare in activitatea de transport pe calea ferata sau un accident de cale ferata, pedeapsa este inchisoarea de la 5 la 15 decretuk, iar in cazul cand s-a produs o catastrofa de cale ferata, pedeapsa este inchisoarea de la 10 la 20 de ani si interzicerea unor drepturi.

Sustragerea ori distrugerea materialelor nucleare sau a altor materii radioactive se pedepseste cu inchisoare de la 5 la decretu ani si interzicerea unor drepturi. Imprejurari care pot constitui circumstante atenuante.

In cazul aplicarii concomitente a dispozitiilor cu privire la circumstante agravante, recidiva si concurs de infractiuni, pedeapsa inchisorii nu poate depasi 25 de ani, daca maximul special pentru fiecare infractiune este de 10 ani sau mai mic, si 30 de ani, daca maximul special pentru cel putin una dintre infractiuni este mai mare de 10 ani. Distrugerea, degradarea sau aducerea in stare de neintrebuintare a unei conducte petroliere sau de gaze, a unui cablu de inalta tensiune, a echipamentelor si instalatiilor de telecomunicatii sau pentru difuzarea programelor de radio si televiziune ori a sistemelor de alimentare cu apa si a conductelor magistrale de alimentare cu apa, se pedepsesc cu inchisoare de la unu la 10 ani.

Tot astfel se sanctioneaza distrugerea in intregime sau in parte, ori insusirea sub orice forma, nejustificata de vreo necesitate militara si savarsita in proportii mari, a oricaror alte bunuri. Torturarea, mutilarea sau exterminarea celor prevazuti in alin.